Coaching voor kind en ouder

Verwijder stress

en spanningen in het gezin

 

Kindertolktraject

familiefoto presentchildEen kindertolk® vertaalt jouw zorgen en ongerustheid over jouw kind naar inzichten waar het hele gezin beter van wordt!

Wat jouw kind je zeggen wil…     

Als je kiest voor een Kindertolk®, dan kies je voor een methode waarbij

  • je jouw kind niet of minder belast met afspraken bij professionals, testen en onderzoeken  
  • je als ouder een stuk persoonlijke groei doormaakt
  • jouw kind beter wordt maar ook jijzelf én de rest van het gezin
  • je praktische tips krijgt om de harmonie met jouw kind te verbeteren of te herstellen

child-1141497_1920

Geschikt voor ouders van kinderen van alle leeftijden!

 

Wanneer er iets aan de hand is met ons kind hebben wij er alles voor over om ons kind te helpen. Maar wist jij al dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor óns levensgeluk als wij voor dat van hen?

fitiIedere ouder piekert wel eens over zijn kind als het op een bepaald vlak niet goed gaat met ze gaat. Misschien heb jij een huilbaby, een peuter met driftbuien of eentje die niet luisteren wil, een kind dat op school niet zo goed mee kan, een puber die steeds in de aanval gaat of zelfs een volwassen zoon of dochter waarmee de relatie stroef verloopt. Lees dan even verder!

Vergelijk de ouder-kind relatie even met een appelboom. Stel, er is iets niet in orde is met een appeltje. Geen mens zou het in zijn hoofd halen om dat ene appeltje te gaan behandelen. Natuurlijk gaan we de boom helpen, met wat extra water of meststof of we zorgen dat de boom extra licht krijgt. Doe je dit, dan gaat het na verloop van tijd vanzelf beter met de appeltjes én ook met de boom zelf!

Kinderen ‘zijn’ de appeltjes die aan onze boom groeien. Struikelblokken die jouw kind ervaart weerspiegelen struikelblokken uit ons eigen leven, weliswaar op een ander niveau. Door op een andere manier naar het kind te kijken kunnen we onbekende kanten van onszelf leren kennen. We kunnen onze gedachten, gevoelens, intenties niet voor onze kinderen verbergen: zij voelen dit simpelweg van ons aan. Niemand kent je beter dan jouw eigen kind! Iedere moeilijkheid op het pad van jouw kind is een kans om jezelf, en daarmee jouw hele gezin, een stap verder te helpen naar harmonie en geluk.

 

media_395_179118_w90011-600x899

Een kindertolk helpt je daarom om de signalen van jouw kind in gedrag, spel of klachten die jou diep raken te ‘vertalen’ naar de boodschap die jouw kind voor je heeft, als een op maat gemaakt ‘medicijn’ voor jouw leven. Ze voelen het in hun hart als een waarheid.

Dit brengt bewustwording bij de ouder, raakt een snaar van verwondering, en motiveert van binnenuit om gehoor te geven aan de oproep van het kind. Door aan de slag te gaan met de bewustwordingen omtrent het eigen leven helpt de ouder ZELF zijn kind! Het contact met het kind wordt steeds beter met als gevolg verrassende veranderingen in gedrag en emoties…

Zie jouw kind niet langer als een kind met een zeker issue, maar als een vertegenwoordiger van een belangrijk aspect in jezelf!

 

Hoe verloopt een kindertolktraject

fotos-voor-werk-086-600x451In een eerste gesprek noteer ik jouw verhaal over jouw kind (welke ergernis speelt er, wat raakt jou, …). In een tweede gesprek krijg je van mij terug wat er mogelijk diepgaander achter het gedrag of het ongemak van jouw kind zit. We bekijken samen wat jij hiervan herkent en wat niet.

In een derde gesprek gaan we verder in op wat jij niet herkende en wat je kan ondernemen om ook hiermee aan de slag te gaan.

Ik kan nog een tijdje met je meelopen met oefeningen, tips en adviezen of mijn andere hulpvormen totdat je merkt dat je alleen verder kan.

Tarieven

44€/uur pro rata temporis

(m.a.w. per bijkomende 15 min. worden €11 extra aangerekend)

 

Getuigenissen

Anoniem – Zonhoven:

“Het is echt ongelofelijk wat er aan het gebeuren is. Het is zo fijn met mijn zoontje, maar ook met mijn dochter en man. Het heeft invloed op ons allen… zo fijn… dank je. Ik blijf eraan werken. Ik voel beter aan hoe ik de situatie moet aanpakken…”

Anoniem – Landen:

“Ik zie en begrijp de aanwijzingen van mijn kind nu beter en kan makkelijker onderscheiden of het vervelend gedrag van mijn kind op ‘mij’ betrekking heeft (en er dus voor mij ook een boodschap in zit) of dat het alleen met de eigenheid van mijn kind te maken heeft.”

De methode

logo-presentchild1-1024x332Als Gecertificeerde Kindertolk® werk ik via de PresentChild® Methode: www.presentchild.com

Lezingen

Heb jij interesse om voor jouw organisatie een infosessie in te richten over de methode PresentChild “Wat jouw kind je zeggen wil…”

DAT KAN! Meer info over inhoud en kostprijs aan te vragen via info@kijkeens.be

Eerstvolgende infosessie:

Dinsdag 30 mei 2017, 19u30-21u30,

bij praktijk InVigo, Ringlaan 60/2 te Heusden-Zolder

Inschrijven via info@kijkeens.be met opgave van naam, adres en GSM-nummer.

Plaatsen zijn beperkt tot max. 8 personen. Deelnameprijs € 15 p.p.

Ontdek meer van jezelf door te kijken naar je kind!