Coaching voor kind en ouder

Verwijder stress

en spanningen in het gezin

 

Ik durfde naar mijn kind te kijken… en zijn probleem verdween als sneeuw voor de zon! Ook jij kan dat bereiken!

De boodschap die mijn zoon voor mijn eigen leven liet zien…

Mijn zoon sliep de nacht door, tot dit plots veranderde toen hij 4 maanden oud werd. Nachten heb ik bij hem gewaakt, keer op keer probeerde ik hem weer slapen te leggen, elke nacht weer die ‘struggle’, uren van geween… Allerlei methodes aangeraden door diverse instanties en dokters heb ik uitgeprobeerd. En gelukkig: DAT HIELP!… toch voor eventjes… Keer op keer vervielen we terug in het oude patroon van 3 à 4 keer opstaan per nacht, wat uiteindelijk leidde tot oververmoeidheid. Ik ging eraan onderdoor…

Radeloos ben ik geweest. Machteloos. Boos. Volledig op… Ik wist het even niet meer! Alle goedbedoelde adviezen volgde ik op. Dokters bevolen me kordater op te treden. Dat probeerde ik maar mijn hart bloedde. Het voelde niet goed voor mij. Niets in mij begreep op dat moment dat achter het onaangenaam gedrag van mijn zoon een diepere boodschap verscholen zat.

media_395_179118_w90011-600x899Als bij toeval stuitte ik op het boek ‘Het Fluisterkind®’ van Janita Venema, waarin ze vertelt over haar jonge zoon die als een oud, ziek en serieus mannetjes overkwam. Een kind van die leeftijd behoorde nochtans ‘speels’ te zijn. Nadat ze haar eigen verhaal over haar zoon op papier zette herkende ze plots zichzelf in haar neergeschreven verhaal: hij spiegelde haar! Zo ontwikkelde ze de PresentChild® Methode.

logo-presentchild1-1024x332Geïnspireerd door dit boek startte ik aan de training tot Kindertolk via voornoemde methode. Bij het ‘vertalen’ van mijn verhaal over mijn eigen zoon naar mijn eigen leven toe kwam plots een zeer duidelijke, liefdevolle boodschap naar boven. Na een burn-out en verscheidene jaren van twijfel welke weg ik beroepsmatig diende uit te gaan, stond daar plots de boodschap van mijn zoon: Mama mocht meer vanuit het gevoel gaan handelen en moest niet zo vastzitten in haar denken, meer naar haar gevoel luisteren en van daaruit ook echt ‘volhouden’ voor wat voor haar echt belangrijk was in het leven. Als bij toverslag begreep ik dat het hier ging over de ‘carrièreswitch’ die ik niet durfde te maken!

Geraakt door de boodschap van mijn kind besloot ik ‘eindelijk’, ondanks de kritieken van anderen, te gaan voor mijn eigen droom: het uitbouwen van een eigen praktijk. Op enkele dagen tijd merkte ik heel wat vooruitgang bij mijn zoon. Na 3 weken sliep hij plots volledig door! EINDELIJK! 4 jaren had het beslag van mij genomen! Maar we waren er eindelijk: ik durfde naar hem te kijken en ik begreep wat hij me duidelijk wilde maken. Door het krijgen van het juiste inzicht veranderde hij verwonderlijk onmiddellijk mee… 

Dankjewel mijn lieve zoon voor jouw geschenk! Het bracht me een gelukkiger, minder stressvol leven. En het leuke is: Ik zie aan de vooruitgang van mijn kinderen of het goed met me gaat, want zij laten het me overduidelijk zien!

Heeft jouw kind het moeilijk, gedraagt het zich onaangenaam of is het vaak ziek… Durf naar je kind te kijken en ontdek wat jouw kind over jouw leven vertelt. Ga aan de slag met dit nieuwe inzicht en je zal merken dat jouw kind al snel positief mee evolueert.

Heb jij een kind met een gedrag- of communicatieprobleem, een ontwikkelingsachterstand of vaak terugkerende lichamelijke klacht? Ik help jou als Gecertificeerde Kindertolk® naar een ‘oplossing vanuit de kern’ voor jouw situatie. Ik ontcijfer voor jou de boodschap van jouw kind voor jouw leven en daarmee HELP JIJ ALS OUDER JOUW KIND!