Coaching voor kind en ouder

Verwijder stress

en spanningen in het gezin

 

Kindertolktraject

Een kindertolk® vertaalt jouw zorgen en ongerustheid over jouw kind naar inzichten waar het hele gezin beter van wordt!

Pssssst! Jouw kind wil je iets zeggen…    

Geschikt voor ouders van kinderen van alle leeftijden!

Wanneer er iets aan de hand is met ons kind hebben wij er alles voor over om ons kind te helpen. Maar wist jij al dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor óns levensgeluk als wij voor dat van hen?

Iedere ouder piekert wel eens over zijn kind als het op een bepaald vlak niet goed gaat met ze gaat. Misschien heb jij een huilbaby, een peuter met driftbuien of eentje die niet luisteren wil, een kind dat op school niet zo goed mee kan, een puber die steeds in de aanval gaat of zelfs een volwassen zoon of dochter waarmee de relatie stroef verloopt. Lees dan even verder!

Vergelijk de ouder-kind relatie even met een appelboom. Stel, er is iets niet in orde is met een appeltje. Geen mens zou het in zijn hoofd halen om dat ene appeltje te gaan behandelen. Natuurlijk gaan we de boom helpen, met wat extra water of meststof of we zorgen dat de boom extra licht krijgt. Doe je dit, dan gaat het na verloop van tijd vanzelf beter met de appeltjes én ook met de boom zelf!

Kinderen ‘zijn’ de appeltjes die aan onze boom groeien. Struikelblokken die jouw kind ervaart weerspiegelen struikelblokken uit ons eigen leven, weliswaar op een ander niveau. Door op een andere manier naar het kind te kijken kunnen we onbekende kanten van onszelf leren kennen. We kunnen onze gedachten, gevoelens, intenties niet voor onze kinderen verbergen: zij voelen dit simpelweg van ons aan. Niemand kent je beter dan jouw eigen kind! Iedere moeilijkheid op het pad van jouw kind is een kans om jezelf, en daarmee jouw hele gezin, een stap verder te helpen naar harmonie en geluk.

Een kindertolk helpt je daarom om de signalen van jouw kind in gedrag, spel of klachten die jou diep raken te ‘vertalen’ naar de boodschap die jouw kind voor je heeft, als een op maat gemaakt ‘medicijn’ voor jouw leven. Ze voelen het in hun hart als een waarheid.

Dit brengt bewustwording bij de ouder, raakt een snaar van verwondering, en motiveert van binnenuit om gehoor te geven aan de oproep van het kind. Door aan de slag te gaan met de bewustwordingen omtrent het eigen leven helpt de ouder ZELF zijn kind! Het contact met het kind wordt steeds beter met als gevolg verrassende veranderingen in gedrag en emoties…

Zie jouw kind niet langer als een kind met een zeker issue, maar als een vertegenwoordiger van een belangrijk aspect in jezelf!

💙💙💙

Hoe verloopt een kindertolktraject

Gesprek 1: Jij vertelt welke ergernis er speelt, wat jou raakt, …

Na dit gesprek ga ik aan de slag met het vertaalwerk.

Gesprek 2: Je krijgt van mij terug wat er mogelijk diepgaander achter het gedrag of het ongemak van jouw kind zit. We gaan na wat je hiervan herkent.

Gesprek 3: Er wordt verder ingegaan op het niet-herkende in gesprek 2, alsook wat je nu kan ondernemen om met dit nieuwe inzicht aan de slag te gaan. Omdat de vraag ‘hoe moet ik dat dan doen’ vaak naar bovenkomt, zet ik in deze fase ook al eens de kleurenpunctuur in, zodat jij nog meer ‘in je gevoel’ komt te zitten en je rond de hoe-vraag ook klaarheid krijgt.

Getuigenissen

Anoniem – Zonhoven:

“Het is echt ongelofelijk wat er aan het gebeuren is. Het is zo fijn met mijn zoontje, maar ook met mijn dochter en man. Het heeft invloed op ons allen… zo fijn… dank je. Ik blijf eraan werken. Ik voel beter aan hoe ik de situatie moet aanpakken…”

Anoniem – Landen:

“Ik zie en begrijp de aanwijzingen van mijn kind nu beter en kan makkelijker onderscheiden of het vervelend gedrag van mijn kind op ‘mij’ betrekking heeft (en er dus voor mij ook een boodschap in zit) of dat het alleen met de eigenheid van mijn kind te maken heeft.”

De methode

Als Gecertificeerde Kindertolk® werk ik via de PresentChild® Methode: www.presentchild.com

Ontdek meer van jezelf door te kijken naar je kind!

💙💙💙