Coaching voor kind en ouder

Verwijder stress

en spanningen in het gezin

 

Kleur/lichttherapie

Met behulp van een lichtpen worden kleuren ingestraald op bepaalde punten, lijnen of zones op het lichaam. Elke kleur bevat zijn specifieke energie en werkt in op onze vitale lichaamsfuncties. Via de huid worden de lichtimpulsen opgenomen en via onze energiebanen en cellen worden deze impulsen doorgegeven aan onze organen en systemen. Op deze manier kan ons natuurlijk evenwicht opnieuw hersteld worden en komt er verlichting/ontspanning bij gezondheidsklachten.

Lichtset: Esogetics – Peter Mandel (www.esogetics.com)

background-1819330_1920

Esogetische kleurenpunctuur, ontwikkeld door de Duitse acupuncturist Peter Mandel, is een holistische behandelmethode waarbij gekleurd licht wordt ingezet om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Het heeft tot doel het lichaam in balans te brengen, zowel op lichamelijk, geestelijk als spiritueel vlak. Kleuren hebben immers invloed op onze stemmingen, ons gedrag en onze vitale lichaamsfuncties. Instraling met kleur geeft ons inzicht en informatie in onze zoektocht WIE-WAT-HOE we willen zijn. Hierdoor kunnen we gaan ontspannen in belastende herinneringen en kunnen onverwerkte situaties zich gaan oplossen. Het zorgt voor toename van energie, kracht en bestendigheid tegen stress, waardoor onze gezondheidstoestand verbetert.

Een kleur/lichtbehandeling kan ingezet worden bij zowel emotionele als lichamelijke klachten en is absoluut pijnloos. Daarom is het ideaal voor het behandelen van kinderen!

Het is een complementaire behandelvorm ter activatie van het zelfgenezend vermogen en kan bijgevolg zonder problemen met andere behandelingen gecombineerd worden.

 

 

Muziek = frequenties.

Gekleurd licht is dat ook, en kan cellen die uit evenwicht zijn gebracht terug in hun evenwicht helpen herstellen…

 

 

Ik volgde de opleiding Esogetische Kleurenpunctuur (volgens Peter Mandel – Esogetics) bij Inge Cox – San Bao Instituut.

foto inge coxInge Cox van San Bao Instituut voor Kleur-Lichtpunctuur-cursussen is lesgeefster Kleurenpunctuur en volgde in binnen- en buitenland opleidingen en cursussen om professioneel met licht en kleur te werken. Ze volgde een stage aan het Mandel Instituut te Bruchsal, Duitsland en werkt sinds 1997 met kleur- lichtpunctuur ter bevordering van  gezondheid en welzijn. Haar doel is om mensen kennis te laten maken met ‘de kracht van licht en kleuren’ en op deze manier hun eigen unieke schoonheid, ‘lichtbron’, te herkennen en deze op een natuurlijke wijze te tonen en te leven.

logo inge cox