Coaching voor kind en ouder

Verwijder stress

en spanningen in het gezin

 

Kleur/lichttherapie

2016-01-17 08.58.58

Lichtset: Esogetics – Peter Mandel (www.esogetics.com)

Met behulp van een lichtpen worden kleuren ingestraald op bepaalde punten, lijnen of zones op het lichaam.

Elke kleur bevat zijn specifieke energie en deze kan dus inwerken op onze vitale lichaamsfuncties. Via de huid worden de lichtimpulsen opgenomen en via onze energiebanen en cellen worden deze impulsen doorgegeven aan onze organen en systemen. Op deze manier kan ons natuurlijk evenwicht opnieuw hersteld worden en komt er verlichting/ontspanning bij gezondheidsklachten.

background-1819330_1920

2016-07-03 11.42.23Esogetische kleurenpunctuur, ontwikkeld door de Duitse acupuncturist Peter Mandel, is een holistische behandelmethode waarbij gekleurd licht wordt ingezet om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Afhankelijk van de klacht worden specifieke acupunctuurpunten en andere punten en zones op de huid met kleur behandeld waardoor corresponderende lichaamssystemen of organen kunnen worden bijgestuurd of ondersteund.

 

 

Kleurenpunctuur heeft tot doel het lichaam in balans te brengen, zowel op lichamelijk, geestelijk als spiritueel vlak. Kleuren hebben immers invloed op onze stemmingen, ons gedrag en onze vitale lichaamsfuncties. Instraling met kleur geeft ons inzicht en informatie in onze zoektocht WIE-WAT-HOE we willen zijn. Hierdoor kunnen we gaan ontspannen in belastende herinneringen en kunnen onverwerkte situaties zich gaan oplossen. Het zorgt voor toename van energie, kracht en bestendigheid tegen stress, waardoor onze gezondheidstoestand verbetert.

2016-07-03 11.54.57Een kleur/lichtbehandeling kan ingezet worden bij zowel emotionele als lichamelijke klachten en is absoluut pijnloos. Daarom is het ideaal voor het behandelen van kinderen! Het is een complementaire behandelvorm ter activatie van het zelfgenezend vermogen en kan bijgevolg zonder problemen met andere behandelingen gecombineerd worden.

 

Voorbeelden van ongemakken waarbij deze methodiek kan worden ingezet:

Kinderen:

  • Geboortetrauma’s (te vroeg/te laat geboren, keizersnede, tangverlossing, weeënopwekkers, prenatale gebeurtenissen…)
  • Ontwikkelingsachterstand (taalkundig, motorisch, psychisch)
  • Leermoeilijkheden (problemen met spraak/luisteren, dyslexie, concentratieproblemen…)
  • Opvallende gedragspatronen (driftbuien/boosheid, emotionele spanningen, het zich afzetten tegen anderen/ouders, bedplassen, slaapproblematiek, angsten, teruggetrokkenheid, moeilijkheden in de sociale omgang, belemmerende overtuigingen: weinig zelfvertrouwen (ik kan niets), weinig zelfbewustzijn, motivatiegebrek, ADHD/ADD/ASS, …)
  • Vaak terugkerende lichamelijke klachten (en dan meerbepaald het ‘onderliggende’ aspect hiervan): ontstekingen keel/oor, verkoudheden, lymfatische reacties, verminderd immuunsysteem, constipatie/diarree, hoofdpijn, nek/schouder/rugklachten, maag/buikklachten, huidaandoeningen, allergie, ademhalingsproblemen, zenuwtrekken, chronische pijn, …

Volwassenen:

Alle bovenstaande klachten, maar evenzeer algehele vermoeidheid, depressie, burn-out-syndroom, hormonale verstoringen, duizeligheid, slaapstoornissen, vruchtbaarheidsproblematiek, terugkerende belastende patronen (in relatie tot vader, moeder, anderen), innerlijke conflicten,…

2.4.125 noten

Geschikt voor alle leeftijden!

 

Ik volgde de opleiding Esogetische Kleurenpunctuur (volgens Peter Mandel – Esogetics) bij Inge Cox – San Bao Instituut.

foto inge coxInge Cox van San Bao Instituut voor Kleur-Lichtpunctuur-cursussen is lesgeefster Kleurenpunctuur en volgde in binnen- en buitenland opleidingen en cursussen om professioneel met licht en kleur te werken. Ze volgde een stage aan het Mandel Instituut te Bruchsal, Duitsland en werkt sinds 1997 met kleur- lichtpunctuur ter bevordering van  gezondheid en welzijn. Haar doel is om mensen kennis te laten maken met ‘de kracht van licht en kleuren’ en op deze manier hun eigen unieke schoonheid, ‘lichtbron’, te herkennen en deze op een natuurlijke wijze te tonen en te leven.

logo inge cox